• Anasayfa
  • Blog
  • Prefabrik Ofislerin Teslimat Süreci Nasıl İşler?

Prefabrik Ofislerin Teslimat Süreci Nasıl İşler?

Prefabrik Ofislerin Teslimat Süreci Nasıl İşler?

Günlük hayatımızında çevremize şöyle bir baktığımızda pek çok yapı görmekteyiz. Gördüğünüz bazı ofislerin prefabrik ofis olabileceğini biliyor muydunuz? Genellikle zor şartlarda kullanılan bu ofisler genellikle taşınabilir ofislerden oluşmaktadır. Sade dış mimariye sahip bu yapılar genellikle madenler, taş ocakları, dev gayrimenkul ve yapı projelerinde insanlara çalışma alanı oluşturmaktadır. Bu ofisler oldukça hızlı bir şekilde üretilmektedir. Bu özelliğinden ötürü acil çalışma alanı ihtiyaçlarına da çözüm olabilmektedir. Peki bu ofislerin teslimat süreçleri nasıl işliyor? İşte bir taşınabilir ofisin teslimat serüveni aşağıdaki gibidir.

1) Yapı modeli seçilmesi

İlk adım yapı modelini seçmektir. Bizler sadece ofis değil yatakhane, yemekhane, wc ve duş yapıları gibi daha pek çok yapı üretmekteyiz. Sadece ofis satın alınmak isteniyorsa ihtiyaç duyulan çalışma alanı seçimi yapılıyor. Seçim yapılırken tabi ki yasal izinler özelinde yapı seçilmesine özen gösterilmelidir. Aksi halde yapı yasal merciler tarafından yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalır. Model seçildikten sonra model içerisindeki bazı odalar kullanıcı isteğine göre dizayn edilebilmektedir.

2) Yapı Üretim Aşaması

Yapı üretim aşamasında pek çok kıstas göz önünde bulundurulur. Yapı nakliye edilebilecek şekilde üretilmektedir. Yapı tamamiyle üretildiği tesiste birleştirilmez. En kolay taşınabileceği şekilde üretim planlanır ve en hızlı şekilde üretilir. Ardından yapının kurulacağı alana sevk edilir.

3) Yapı elemanlarının Birleştirilmesi

Yapı kurulacağı alana geldiğinde yapı ile ilgili malzemeler indirilir. Yapının kurulacağı alanda modelin ölçülerine uygun düz beton zemin bulunmalıdır. Ayrıca beton zemin üzerinde elektrik ve su tesisatlarının yapılabilmesi için alanlar oluşturulmuş olması gerekmektedir. Kurulacağı alana duvar panelleri ve çelik birleşim elemanları indirilir ve kurulur.

4) Yapı Yalıtımı Yapılması

Bütün yapılarda kullanılan bazı yalıtım malzemeleri bulunmaktadır. Duvarlarda EPS strafor kullanılırken tavanda cam yünü kullanılır. Kullanılan malzemelerin kalınlıkları 80 mm’dir. Yalıtımın yanı sıra tavan kaplaması, tavan yalıtımı ve çatı kaplaması da yapılmaktadır.

5) Yapının Kapı Montajı

Yapının planına göre belirlenen kapılar bölgeye önceden taşınarak monte edilmektedir. Bu montaj işleminin süresi kapı adetine göre değişkenlik göstermektedir.

6) Yapının Pencere Montajı

Bütün taşınabilir yapılarda çift camlı PVC pencereler kullanılmaktadır. Pencereler oldukça yalıtkan olup içeriye yağmur sularını sızdırmazlar. Ayrıca modeller her odada en az bir pencere olacak şekilde dizayn edilmektedir.

7) Yapı Tesisatları

Yapı kurulduktan sonra elektrik ve su tesisatları çekilmektedir. Yapıya göre sıva üstü tesisatlar olabildiği gibi sıva altı tesisatlarda bulunmaktadır. Örnek olarak prefabrik ev modellerinde sıva altı olarak tesisatlar yapılmaktadır. Montajın daha hızlı bitmesi için beton zeminin tesisat için hazırlanmış olması gerekmektedir. Tesisat çekildikten sonra elektrik armatürleri de çekilmektedir.

8) Yapının Boya İşlemleri

Yapının dış ve iç cephe boyaları yapıldığında genel olarak işlemler tamamlanmaktadır. Anahtarı size teslim edilirken, duş teknesi, lavabo bataryaları gibi malzemeler paket halinde teslim edilmektedir. Böylece taşınabilir ofislerin teslimat süreçlerini anlatmış bulunuyoruz. Sizlerde kullanıcısına pek çok yönden avantaj sağlayan ofislerden satın almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız
İletişime Geç