• Anasayfa
  • Blog
  • Toki Arsalarına Prefabrik Ev Yapılabilir Mi?

Toki Arsalarına Prefabrik Ev Yapılabilir Mi?

Toki Arsalarına Prefabrik Ev Yapılabilir Mi?

Prefabrike olarak üretilen evler, fabrikada önceden üretilen ve daha sonra kurulum alanına getirilerek monte edilen evlerdir. Bu evler genellikle farklı panellerden üretilmektedir. Prefabrik ev üretimi, genellikle birkaç adım izlenelerek yapılır. Bu adımlar arasında tasarım ilk sırada bulunsa da genellikle bazı standart planlar bulunmaktadır. Ayrıca müşterinin ihtiyaçlarına ve isteklerine göre bir tasarım oluşturulur. Sonrasında fabrikada, duvar panelleri, çatı panelleri, zemin panelleri ve diğer bileşenler üretilir. Son olarak üretilen bileşenler, kurulum alanına taşınır ve bileşenler, kurulum alanında birleştirilerek ev oluşturulur.

Prefabrike olarak üretilen evlerin üretim süresi, geleneksel evlere yani betonarme evlere göre daha kısadır ve hava koşullarından etkilenmezler. Ayrıca daha uygun maliyetli olabilirler. Son zamanlarda gündeme gelen toki arsa çekilişleri neticesinde bu alanlarda bu tarz prefabrike evlerin kurulup, kurulamayacağı konuşulmaktadır. Şuana kadar ki aldığımız bilgilere göre, yani belirtilen bilgilere göre bu tarz evlerin inşaatının yapılmayacağına dair herhangi bir bilgi yer almamaktadır. Ancak bu arsalar imar planlarına göre toplu yapılaşmaya uygun olan müşterek taşınmazlar olacaktır. Bu durumda müstakil arsa tahsisi yapılamayacaktır. Bankadaki belirtilen şartlara uymayanlardan tahsis edilen arsalar, hiçbir hüküm alınmasına gerek olmaksızın ödemiş olduğu bir bedel var ise %10'u kesilerek kalan meblağ iade edilerek geri alınacaktır.

Prefabrik Evler Isı Yalıtımlı Mı?

Prefabrike olarak üretilen evlerin başlıca özellikleri arasında kolay ve hızlı üretim bulunmaktadır. Bu evler, fabrikada önceden üretildiği için inşaat süresi daha kısadır ve hava koşullarından etkilenmezler. Kullanıcılara olan maliyetine baktığımızda ise daha uygun olduğu görülmektedir. 

Bu yapıların en önemli özelliği yalıtım sistemleri sayesinde daha yüksek enerji verimliliği sağlayabilirler. Buradaki söz konusu enerji verimliliği evin iç iklimlendirmesi ile ilişkilendirilmektedir. Yalıtım noktasında bu evlerde genellikle EPS strafor kullanılmaktadır. Bu malzeme isminin açılımı expanded polystyrene strafordur. Bu malzeme yüksek sıcaklıkta küçük polistiren boncuklarının buharlaşması ile üretilen bir hafif polimerdir. Bu boncuklar, bir kalıba yerleştirilir ve yüksek sıcaklıkta buharlaşarak birbirlerine yapışarak genleşirler. Bu genleşme işlemi, malzemenin hafif, yalıtkan ve dayanıklı özelliklerini sağlar.

EPS strafor, düşük yoğunluklu ve kapalı gözenekli bir yapıya sahiptir. Bu özellikleri sayesinde yüksek yalıtım değerleri sağlar ve aynı zamanda suya ve nemlere karşı dayanıklıdır. Bu nedenle, inşaat sektöründe duvar, çatı ve zemin yalıtımı için yaygın olarak kullanılır. Bu malzeme yalnızca tek katlı değil iki katlı prefabrik ev modellerinde de kullanılmaktadır. Yapı elemanları, genellikle çift cidarlı levhalardan oluşan sandviç panellerdir. Bu panellerin arasında EPS strafor bulunur ve bu sayede yapı elemanları yüksek yalıtım değerleri sağlar. 

EPS strafor ayrıca, hafif ve dayanıklı özellikleri sayesinde prefabrik evlerin hızlı ve kolay bir şekilde inşa edilmesine yardımcı olur. Sonuç olarak, EPS strafor, yüksek yalıtım değerleri, suya ve nemlere dayanıklılık, hafiflik ve dayanıklılık gibi özellikleri sayesinde birçok endüstride kullanılan önemli bir malzemedir. Bu evler, sizlerin farklı şekil ve boyutlarda yapılabilirler ve müşterilerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilirler. Ayrıca  daha küçük boyutlu modüler birimlere ayrılabilir ve taşınabilir.

Diğer Blog Yazılarımız
İletişime Geç