• Anasayfa
  • Blog
  • Sahil Kesimi Arsalara Yapılan Prefabrik Evlerde Nem Ve Küf Oluşur Mu?

Sahil Kesimi Arsalara Yapılan Prefabrik Evlerde Nem Ve Küf Oluşur Mu?

prefabrik-evler-1659510043

Ülkemizde son yıllarda yaşanan ekonomik değişimlerden ötürü tersine göç başlamıştır. Hem tersine göç yapan insanlar hem de yazlık ev sahibi olmak isteyen insanlar prefabrik villa modellerinden bir tanesine sahip olmak istiyor. Hal böyle olunca pek çok üretici bu konuda devreye girmiştir. Fakat bu evlerden satın almak isteyen insanların pek çok konuda kafasında soru işareti kalmaktadır. Bu soru işaretlerinden bir tanesi de evlerini sahil kenarında yaptırmak isteyen insanlarda oluşur. 

Sahil kenarında bir bölgeye konumlandırmak üzere taşınabilir ev satın almak istiyorsanız evinizde nem veya küf oluşmaz. Bir evde küf oluşmasının ana sebebi tavanda veya duvarlarda kalan nemin beklemesi sonucunda oluşur. Normal bir evde duvar içerisindeki nem su tesisatından kaynaklanan sızıntılar nedeniyle veya yalıtımdaki eksiklikler nedeniyle meydana gelebilir. Taşınabilir evlerde nem veya küf sorunu görülmez. Bunun nedenini daha iyi anlamak için evlerde yapılan yalıtım çalışmalarını ve tesisat çalışmalarını incelemek gerekir. 

Prefabrik Evlerde Yapılan İzolasyon Çalışmaları Küfe Engel Olabilir Mi?

Taşınabilir evlerde izolasyon çalışmalarına üst seviyede bir önem verilir. Ayrıca yapılan yalıtım çalışmaları evlerin içerisinde yapılabilecek iklimlendirme çalışmaları Bu sebepten dolayı yalıtım çalışmalarında kaliteli malzemeler kullanılır ve yalıtım çalışmaları iki yol izlenerek yapılır. 

Yalıtım çalışmalarındaki birinci aşama duvarların yalıtılması üzerine yapılır. Duvarlarda kullanılan yalıtım malzemesi EPS strafordur. Bu malzeme Dünya’daki pek çok inşaatta izolasyon amacıyla kullanılır. Malzemenin kalınlığı 80 mm, yoğunluğu ise 16 m3’dür. Bunların yanı sıra tavan bölümünün de yalıtımı yapılmaktadır ve en önemli bölümdür. Çünkü bir yağmur ve kar anında ilk olarak evin çatısına düşmektedir. 

Yalıtım çalışmalarındaki ikinci aşamada ise yalıtım çalışmaları tamamen bitirilmek üzerine olur. Bu aşamada ise çatı malzemesi olarak galvaniz sac kullanılır. Galvaniz kaygan bir malzeme olduğundan dolayı üzerinde kar birikmez yağdığı an kaymaya başlar. Böylece malzeme sıvıyı içeriye almadan üzerinden tahliye eder. Opsiyonel olarak shingle ve boyalı galvaniz kullanılabilir. Bunların yanı sıra pencere malzemesi olarak PVC pencere kullanılır. PVC malzemesi oldukça yalıktandır ve doğası gereği dik açıyla durduğu için üzerine yağan yağmuru içeriye almadan üzerinden atar.

Kullanılan bütün malzemeler sonucunda ev izolasyonu sağlanmış olur. İzolasyon sayesinde ev içi iklimlendirme maliyetleri düşeceği için prefabrik ev fiyatları daha uygun hale gelebilir. Kullanılan tüm malzemeler sadece sıvı ve ısı yalıtımı değil aynı zamanda ses yalıtımı da sağlayarak, bulunduğunuz ortamdan soyutlanabilirsiniz. Ayrıca kullanılan malzemeler sonucunda evinizin duvarları nem tutmayacağından ev içerisinde nem ve küf olmaz. 

Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde bulunan evler için küf ve nem yapar mı sorusu çok gelmektedir. Karadeniz yapısı itibariyle oldukça nemli bir bölgedir ve çok yağış alır. Bu sebepten ötürü buradaki betonarme evlerde nem çeker ve bir süre sonra nem küfe dönüşür. Taşınabilir evler nem çekmediği için küf oluşumu görülmez.

Böylece taşınabilir evlerde nem ve küf olma olasılığına, yapılan yalıtım çalışmalarına değindik. Sizlerde nem ve küf tutmayan bir taşınabilir eve sahip olmak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız
İletişime Geç