• Anasayfa
  • Blog
  • Prefabrik Ofisler ve Modüler Binalar Arasındaki Farklar Nelerdir?

Prefabrik Ofisler ve Modüler Binalar Arasındaki Farklar Nelerdir?

Prefabrik Ofisler ve Modüler Binalar Arasındaki Farklar Nelerdir?

Günümüzde etrafımızda pek çok yapı görmekteyiz. Bu yapılardan bazıları prefabrik ofis bazıları ise aynı mühendisliğe sahip yapılardan oluşuyor. Bu yapılar oldukça dayanıklıdır. Keza sert mevsim koşullarına dayanıklı bir şekilde üretilirler. Taşınabilir ofislerde diğer ofisler kadar işlevsel ve uzun bir ömre sahiptir. Halk arasında bu yapıların çok dayanıklı olmadığı gibi bir kanı bulunur fakat bu kanı tamamiyle şehir efsanesinden ibarettir.

Çelik konstrüksiyonların bir araya getirilmesi sonucunda oluşturulan bu yapılar üretilmeden önce ÜR-GE ve AR-GE çalışmaları yapılır. Yapılan çalışmalarda, üretim aşamaları değerlendirilerek üretim daha hızlı ancak işlevsel bir hale getirilmeye çalışılır. Bu hususta pek çok üreticinin üretim aşamaları mercek altına alınmıştır. AR-GE çalışmaları kapsamında ise taşınabilir yapı kullanıcılarının yorumları, ihtiyaçları ve şikayetleri dinlenip, yapılar daha ihtiyaç çözebilir hale getirilmiştir. Bu hususta bu yapıların modüle edilebilir olması da bu aşama da belirlenmiştir. Çizilen planlar üzerinde yapıyı satın alan kişi bazı değişikliklerde bulunabiliyor. Öte yandan satın alındıktan bir süre sonra da bazı eklemeler ve çıkarmalar yapılabiliyor. Sonradan yapılan değişiklikler yasal izinler doğrultusunda yapılabilmektedir. Aksi halde resmi kısımda çıkan sorunlardan üreticiler sorumlu değildir.

Konteynerler İle Prefabrik Evler Arasındaki Farklar Nelerdir?

Konteyner kullanımı da son zamanlarda oldukça artmıştır. Bu hususta konteyner yapılar uygun fiyatları ile ön plana çıkmaktadır. Alabileceğiniz en ekonomik fiyatlı yapılar konteynerlerdir. Taşınabilir yapılar arasında ise en küçük ebata sahip yapılardır. 

Taşınabilir evler ile konteynerler arasında çok bir fark yoktur. Yalnızca fiyat ve ebat olarak farklılıkları bulunur. Bunların dışından yalıtım özellikleri ve üretim aşamaları benzerlik göstermektedir. Oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Bunların yanı sıra konteynerlerin birleştirilebilir özelliği bulunmaktadır. Bu sayede sonradan daha fazla yaşam alanı elde edilebilir.

Prefabrik Yapılar Nasıl Üretilir?

Bu yapılar oldukça hızlı üretilebilmektedir. Bu hususta ilk önce bir yapı planı seçilir. İstenirse plan üzerinde bazı değişikliklere gidilir. Bu aşamadan sonra üretim planlama aşaması başlar. Üretim planlama da en hızlı ve sağlam şekilde üretim planlanır. Hızlı üretilmesi sayesinde acil ihtiyaçlarınız da karşılanabilmektedir. Böylece bu yapılar her ihtiyaca uygun çözümler olarak görülmektedir.

Hızlı üretilmesinin yanı sıra, üretilen tüm taşınabilir yapıların yalıtım özellikleri tam olarak yapılmaktadır. Bu hususta duvarlarda EPS strafor kullanılmaktadır. Kullanılan bu malzeme oldukça kaliteli olup. dünya genelinde çoğu yapıda kullanılmaktadır. Kullanılan malzemenin teknik özellikleri ise 80 mm kalınlığında olması ve 16 m3 yoğunluğunda olmasıdır. Bunların yanı sıra çatı yalıtımı olarak yine aynı kalınlıkta cam yünü kullanılmaktadır. Yapılan bu çalışmalar sayesinde ısı yalıtımı sağlanabilmektedir.

Yapılan izolasyon çalışmalarına destek olarak ve ses ve sıvı izolasyonu sağlamak için PVC pencereler ve çatıda boyalı ve boyasız galvaniz ve shingle kullanılmaktadır. Kullanılan malzemeler oldukça yalıtkan bir yapıya sahiptir. Malzemenin üzerine yağan kar ve yağmur suyunu üzerinden kaydırarak tahliye etmektedir. Yapılan çalışmalar sonucunda hem ısı, hem sıvı,  hem de ses yalıtımı bir arada sağlanır. Sizlerde sağlam ve dayanıklı taşınabilir yapılardan satın almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız
İletişime Geç