• Anasayfa
  • Blog
  • Prefabrik Evlerde Yangın, Sel, Fırtına gibi Afet Sonrası Onarımı Mümkün müdür?

Prefabrik Evlerde Yangın, Sel, Fırtına gibi Afet Sonrası Onarımı Mümkün müdür?

Taşınabilir evler, son yıllarda kullanıcılarına sağladığı avantajlardan oldukça popüler hale gelmiştir. İlgili popülaritenin sebebi prefabrik ev modellerinin uygun fiyatlı sunulması ve mimari açıdan çok beğenilmesidir. Dışarıdan bakıldığında diğer yapılar ile bir farklı bulunmamakta, hatta daha lüks ve simetrik tasarlanan modeller bulunmaktadır.

prefabrik-evler-1656591528Bu yapılar, taşınabilir özelliğinden ötürü doğal afetlere karşı dayanıksız olarak atfedilmektedir. Fakat sanılanın aksine bu evlerin mühendislik çalışmaları, depremlere ve diğer doğal afetlere maksimum dayanıklılığı sağlayabilecek biçimde yapılmıştır. 

Böyle birşey olmasını kimse istemez fakat bir doğal afet sırasında sizlere bir şey olmadı fakat evinizin bazı bölümlerinde hasarlar oluştu ise oluşan hasarların onarımı yapılabiliyor. İlk olarak varsa sigortanızdan bu işlemleri yapabiliyorsunuz. Fakat sigortanız yoksa hasar tespit için Makro Prefabrik müşteri hizmetlerini arıyabilirsiniz. Hasar tespit işleminin ardından evin onarımı yapılacak bölümünün bir listesi ile birlikte fiyat teklifi atılır. Fiyat teklifi tarafınızdan kabul edildiğinde ise hızla hasarlı bölgenin tamirine başlanmaktadır.

Prefabrik Evler Doğal Afetlere Karşı Dayanıklı Mıdır?

Belediyeler bir yapı izni verirken, bölgenin deprem koşullarını göz önüne alarak vermektedir. Bu sebepten ötürü bazı belediyeler yapı izni verirken en fazla iki kat yapı izni vermektedir. Bu tarz bölgeleri çok kolay bir şekilde tespit edebilirsiniz. Etrafınızdaki evlere bakın ve genel olarak 3 katlı ev yoksa, iki kattan fazlasına izin verilmiyor anlamına gelir. 

Bu evlerin taşınabilir olması, insanların algısında bu evleri kilogram bazında hafif olarak nitelenmesine sebep olmaktadır. Fakat bu evler düz beton zemin üzerine konumlandırılırlar. Ayrıca bu evler, sert rüzgarlarda savrulmasını engellemek için ÜR-GE çalışmaları kapsamında geliştirilmiştir. Doğal afetlere karşı dayanıklılık konusunda daha detaylı bilgi almak isterseniz, müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.

Prefabrik Yapılar Nerelerde Kullanılmaktadır?

Prefabrik üretilen yapılar, Dünya’nın pek çok yerinde olduğu gibi ülkemizde de hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Özellikle prefabrik yapı modelleri şantiyelerde çok fazla kullanılmaktadır. Personellerin konaklayabileceği yatakhaneler, yemek yiyebilecekleri yemekhaneler, duş alabilecekleri duş alanları, çalışmaları için ofis alanları kurulabilmektedir. 

Bu yapılar şantiyelerde olduğu gibi, askeri veya sivil kamp alanlarında, okullarda, kamu alanlarında oldukça fazla kullanılmaktadır. Ev kapsamında baktığımızda ise yurdumuzun dört mevsimi yaşayan bir coğrafyası olduğunu görmekteyiz. Ülkemizin her yerinde bu yapılar kurulabilmektedir. İklim koşullarına dayanıklı olabilmesi ve ev içerisinde iklimi koruyabilmesi için bu evlerde bazı izolasyon çalışmaları yapılmıştır.

prefabrik-yapi-1656591134

Yapılan izolasyon çalışmalarında yapıların iç ve dış duvarlarında Dünya’nın en iyi yalıtım malzemelerinden biri olan EPS strafor kullanılmaktadır. Bu malzeme sayesinde duvarlar ısı yalıtımlı hale gelmektedir. Straforun kalınlığı 80 mm olup, yoğunluğu 16 m3’dür. Tavan kısmında ise yine aynı ölçütlerde cam yünü kullanılmaktadır. İstenirse farklı yalıtım malzemeleri de kullanılabilir. Yapının kalan kısımlarında izolasyonu sağlamak için çatıda galvaniz, pencerelerde PVC penceler kullanılır. Kullanılan bu kaliteli malzemeler sonucunda bütün yapı ses, ısı ve sıvı yalıtımlı hale gelmiş olur. 

Böylece taşınabilir yapıların, doğal afetlere dayanıklılığını ve nerelerde kullanıldığını öğrenmiş olduk. Bunlara ek olarak evlerin hasar görme durumunda tamirinin yapıldığını öğrendik. Sizlerde bu evlere sahip olmak veya bilgi almak için müşteri temsilcilerimizi arayabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız
İletişime Geç