• Anasayfa
  • Blog
  • Prefabrik Evlerde Ses Yalıtımı Nasıl Yapılıyor?

Prefabrik Evlerde Ses Yalıtımı Nasıl Yapılıyor?

Prefabrik Evlerde Ses Yalıtımı Nasıl Yapılıyor?

Ülkemizde bulunan metropoller, artık çok gürültülü olmaya başladı. Bu kapsamda üretilen prefabrik evler de kısa sürede üretilebilmeleri, dayanıklı ve yalıtımlı olmaları nedeniyle her geçen yıl daha da popüler hale geliyor. Yalıtımın yanı sıra bu evlerin konforlu olması sağlayan bir diğer unsur ise ses yalıtımıdır. Özellikle şehir merkezlerinde veya yoğun nüfuslu yerleşim alanlarında yapılan alanlarda, iç mekanlarda sessiz bir atmosferin sağlanması için önlemler alınması gerekmektedir.

Fabrikalarda üretilen bu evlerde ses yalıtımı, kaliteli malzeme ve yapısal yeniliğin kullanılmasıyla sağlanır. Öncelikle duvarların yalıtımı için EPS strafor malzeme kullanılmaktadır. EPS strafor doğası gereği mükemmel bir yalıtım malzemesidir, ancak aynı zamanda içerisinde çok sayıda hava kabarcığı da barındırır ve bu da ses iletimini azaltmaya yardımcı olur. Ses havadaki titreşimler yoluyla yayılır, bu yolu kapatmak ses yalıtımı etkisi yaratır. Çatının yalıtımı ise taşyünü kullanılarak yapılır. Bu malzeme sadece ısıyı değil aynı zamanda sesi de yüksek oranda emerek dışarıdaki gürültüyü ve yağmur sesini azaltır. Özellikle tavandan yankılanan sesleri nazikçe emerek ve odanın içine ulaşma olasılığını azaltarak konforlu bir yaşam ortamına büyük katkı sağlar.

Ses yalıtımı veya tek başına yalıtım sadece belirli malzemelerin kullanılması sonucunda sağlanamaz. Bu kapsamda ayrıca pencereler ses yalıtımının önemli bir unsurudur. Bu evlerde sesin içeriye girmesi, yüksek yalıtım özelliğine sahip çift cam ve hava geçirmeyen pencereler kullanılarak engelleniyor. Konfor, sadece dışarıdaki gürültünün engellenmesi ile değil, aynı zamanda odanın içindeki seslerin dışarı sızması önlenerek de sağlanır. Yapının kendisi son derece dayanıklıdır ve uzun süre kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır, bu sayede evinizde uzun yıllar konforlu bir şekilde yaşayabilirsiniz.

Ses yalıtımı görünmeyen bir unsurdur ama aynı zamanda yaşam kalitesini doğrudan etkileyen bir unsurdur. Televizyon sesi, dışarıdaki araba sesleri, komşulardan gelen sesler gibi küçük sesler birikerek strese yol açabilir. Bu evler bu gürültü sorunlarını ortadan kaldıracak şekilde tasarlanarak günlük hayatınızı gönül rahatlığıyla yaşamanıza olanak sağlar. Sessiz ve konforlu bir ev arıyorsanız, bu evlere bakmanızı tavsiye ediyoruz. Sizlerde ihtiyaçlarınıza uygun bir evi hemen satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Prefabrik Villalar Sağlam Mı?

Prefabrike olarak üretilen evler arasında büyük arsalar üzerine inşa edilebilen villa tipi evler, ülkemizin pek çok farklı yerinde kullanılabiliyor. Bu kapsamda prefabrik villa modelleri estetik ve konforlu bir yapı olmasının yanında oldukça dayanıklıdır. Bu kapsamda bu yapıların üretiminde son derece kaliteli malzemeler kullanılmaktadır. Günümüzdeki villalar son derece dayanıklı yapılardır. Kullanılan malzemeler, kurulum yöntemi, izolasyon ve yalıtım, genel dayanıklılığı korumak için yapılmaktadır. Bu yapılar yakın zamana kadar geçici ve basit gibi kavramlarla ilişkilendiriliyordu ancak günümüz teknolojisiyle birlikte artık durum böyle değil.

Bu villalar genellikle beton temel üzerine ve sağlam, düz bir zemin üzerine kurulmaktadır. Yapının mühendisliği çok iyi tasarlandığı için, ülkemizde olabilecek depremlere karşı dayanıklı hale getirilmiştir. Zira bu villalar dayanıklılıkları kanıtlanmış olduğundan birçok köy ve tatil alanında kullanılmaktadır. On yıllarca kullanıldığı pek çok örnek var ve düzenli bakımları yapıldığında sıradan bir evle aynı ömre sahip oldukları söylenebilir. Bu kapsamda sizlerde istediğiniz bir evi seçebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Prefabrik Yapılarda Kullanılan Yalıtım Malzemelerinin Özellikleri Nelerdir?

Ülkemizin özellikle köylerinde çok kullanılan bu yapıların üretiminde son derece kaliteli malzemeler kullanılmaktadır. Öncelikle evin duvarlarında kullanılan EPS strafor darbeye dayanıklı olup, ısı ve ses yalıtımı açısından da son derece sağlamdır. Bu malzeme bol miktarda hava içerir, hafif olmasına rağmen orta sertlikte olup, ısı ve ses iletimini azaltmaya yardımcı olur. Bu kapsamda oldukça önemli bir malzeme olduğunu söyleyebiliriz.

Çatı, kış mevsiminde en çok soğuğa, yaz mevsiminde ise en çok sıcağa maruz kalan bölgedir. Bu sebeple çatı taş yünü kullanılarak yalıtılmaktadır. Bu malzeme yanmaz, ısı yalıtımı ve ses emme özelliğine sahiptir. Güneş ısısı ve yağmur sesi gibi dış etkenleri azaltarak iç mekanın konforlu olmasını sağlar. Çatı yalıtım malzemesi olarak hava koşullarına karşı dayanıklılığı da yüksek olup, uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor. Ayrıca pencereler, havanın dışarı kaçmasını ve sesin içeri geçmesini etkili bir şekilde engelleyen yüksek yalıtım özelliğine sahip çift camlarla yapılmıştır. Bu sayede duvarlar ve çatı dahil tüm binanın yalıtım ve ses geçirmez bir şekilde tamamlanmış oluyor. 

Diğer Blog Yazılarımız
İletişime Geç