• Anasayfa
  • Blog
  • 2024 Yılının En Çok Tercih Edilen Prefabrik Ev Modelleri Nelerdir?

2024 Yılının En Çok Tercih Edilen Prefabrik Ev Modelleri Nelerdir?

Son yıllarda, bu evler oldukça popüler olmuştur. Çünkü bu evlerin mimari özellikleri ve uygun fiyatları dolayısıyla insanlar ilgi göstermektedir. Çünkü bu evlerin fiyatları diğer yapılara göre oldukça uygun kalırken, mimari olarak dışarıdan bakıldığında ise diğer evlerden bir farkı yok, hatta bazı modeller oldukça estetik ve lüks görünüme sahiptir.

prefabrik-ev-1652990271

Farklı bir bakış açısıyla baktığımızda ise bu evlerin pek çok avantajını görmekteyiz. Öyle ki prefabrik ev denince aklımıza gerçekten uygun fiyatlı yapılar gelmektedir. Uygun fiyatlarının yanı sıra kullanıcısına evini taşıma özgürlüğü sunmaktadır. Bu evler tamamen kaplumbağadan ilham alınarak bulunmuştur. Bunların yanı sıra bu ev teknolojilerinin gelişmesine de sebep olmuştur. 

En çok tercih edilen modeller genellikle fiyatı uygun olan modeller olmaktadır. Bu evlerin tek katlı modelleri olduğu gibi iki katlı yani dubleks evler de bulunmaktadır. Genellikle 2+1, tek katlı evler tercih edilirken, lüks mimariye sahip iki katlı evlerde oldukça tercih edilmektedir. Genel olarak tercih sebebi ihtiyaçlara yönelik yapılmaktadır. 

Prefabrik Ev Fiyatları Ne Kadar?

Farklı farklı nedenler ile son yıllarda sıkça yaşanan kur dalgalanmalarından ötürü inşaat sektörü ağır bir darbe almıştır. Çünkü inşaat sektöründe bolca kullanılan malzemelerin fiyatları oldukça artmıştır. Üzerine birde işçilik fiyatları yükselince, ev sahibi olmak isteyen insanların dikkati farklı arayışlar yönünde olmuştur. Çünkü betonarme evlerin fiyatları çok ütopik seviyelere ulaşmıştır.

Öte yandan baktığımızda bu evlerin fiyatları, diğer yapılara oranla oldukça ekonomiktir. Çünkü bu evlerin fiyatları belirlenirken daima, alıcıların bütçeleri göz önünde tutulmuştur. Diğer inşaat firmalarının yaptığı açgözlü fırsatçılık hamleleri bu modellerde yapılmamıştır, yapılamaz. 

prefabrik-ev-fiyatlari-1652990344

Bu evler hemen hemen her ihtiyaca ve her bütçeye uygun olabilmektedir. Keza prefabrik ev fiyatları incelediğimizde görmekteyiz ki diğer evlere oranla oldukça uygun fiyatlıdır. Çünkü bu evler hem minimal yaşamı benimsemiş insanları düşünerek daha küçük fakat daha kullanışlı modeller de bulunmaktadır. Daha maksimalist ve lüks seven insanlar içinde daha büyük ve lüks mimariye sahip evlerde bulunmaktadır. Bunlara ek olarak fiyatlara dahil olan malzeme ve hizmetler bulunmaktadır. Bu malzemeler ve hizmetler sayesinde bütçenizden daha da tasarruf edebilirsiniz.

İşte fiyatlara dahil olan malzemeler ve ustalık isteyen hizmetler;

  • Konut malzemelerinin indirilmesi ve montajı
  • Prefabrik bina elemanları (duvar panelleri ve çelik birleşim elemanları)
  • Prefabrik bina tavan kaplaması, tavan yalıtımı ve çatı kaplamanın yapılması
  • Konut dış ve iç kapılarının montajının yapılması
  • Konut pencereleri ve bu pencerelerin montajı (çift cam PVC)
  • Sıva altı elektrik ve su tesisatlarının çekilmesi
  • Elektrik armatürlerinin montajının yapılması
  • Konut iç ve dış boya işlemlerinin uygulanması
  • Duş teknesi, klozet, lavabo ve bataryaların paket halinde ev sahibine verilmesi

Baştan betonarme bir ev yaptırmaya kalksaydınız, yukarıda yazan hizmet ve malzemeleri kendiniz almak zorunda kalırdınız. Bunların üzerine bir de işçi ve usta maliyetlerini de eklerseniz maliyetler oldukça katlanmaktadır. Fakat taşınabilir evlerde böyle bir durum söz konusu olmaz.

prefabrik-evlerin-ozellikleri-nelerdir-1652990429

Prefabrik Evlerin Özellikleri Nelerdir?

Bu evlerin en büyük özelliği kesinlikle taşınabilir olmasıdır diyebiliriz. Bu konuda sizlere arsa özgürlüğü sunmaktadır. Yarın öbürsü gün arsanızı satsanız bile evinizi daha farklı bir arsaya taşıyabilirsiniz. Tabi bu evlerin mimari açıdan da sağladığı avantajlar bulunmaktadır.

Bu evlerin bir diğer özelliği ise fabrika ortamında üretiliyor olmasıdır. Bu da en üst inşaat teknolojisi demektir. Ayrıca en uygun fiyatlı yapı çözümüdür. Uygun fiyatlı olmasının yanı sıra doğal afetlere karşı da dayanıklı olarak üretilmektedir. Dört mevsimin getirdiği zorlu şartlara ve çevre koşullarına karşı da dayanıklıdır. Bakım maliyetleri yok denecek kadar azdır.

Bu makalemizde de sizlere en çok tercih edilen taşınabilir evleri anlatmaya çalıştık. Böylece bu evler ile ilgili kafanızda bir soru işareti kalmadığına inanıyoruz. Bu evler ve diğer yapılarımız ile ilgili bilgi ve teklif almak isterseniz, müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız
İletişime Geç